Projeler | ANGİKAD Girişimcilik Kampı

ANGİKAD Girişimcilik Kampı

ANGİKAD Girişimcilik Kampı

ANGİKAD GİRİŞİMCİLİK KAMPI

ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, demokrasi ve insan hakları evrensel ilkelerine bağlı, girişim, inanç ve düşünce özgürlüklerine saygılı, Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş uygarlık hedef ve ilkelerine sadık bir toplumsal yapıyı desteklemek, demokrasi, sivil toplum ve laik hukuk devleti anlayışı doğrultusunda kadınların iş dünyasındaki statülerini sağlamlaştırmak ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak amacıyla kadın girişimcilere yürütmekte oldukları faaliyetlerde destek olmak ilkesiyle 2007 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

ANGİKAD üyeleri olan girişimci iş kadınları, tarım,ekonomi, turizm, reklamcılık, sanayi ve dış ticaret, hizmet, basın-yayın-tasarım, sağlık hizmetleri, sigortacılık, danışmanlık, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, inşaat, hukuk, peyzaj mimarisi gibi geniş bir yelpazede faaliyet göstermektedirler. Ayrıca ANGİKAD, kuruluş tarihinden bu yana yerel, ulusal ve uluslar arası bir çok kurum ve kuruluş ile bağlantılı olarak ulusal ve uluslar arası çalışmalar ve projeler yürütmekte, kadın öğrencilerinin eğitimine burs, eğitim ve mentörlük desteği sağlamaktadır.

ANGİKAD, girişimcilik eko sisteminin yeni kuşakları da kapsayacak şekilde yaygınlaşması, verimlilik ve kalite odaklı girişimciliğin gelişmesi için “Girişimcilik Kampı” düzenlemektedir.

Girişimciliği öğrenmek isteyen genç üniversiteli kadınları kapsayan Girişimcilik Kampı derneğimizin en önemli aktivitelerinden biri olup, üzerinde hassasiyetle durulmakta ve düzenli olarak her yıl gerçekleştirilmektedir.

 

Hedef Kitle :

Üniversitelerin 3. ve 4. Sınıflarında öğrenimleri aktif olarak devam eden ve girişimcilik konusuna ilgi duyan tüm kadın öğrencilerin başvuruları kabul edilmektedir.

 

Seçim yapılırken maddi destek bursu alan öğrencilere öncelik sağlanmakla birlikte, kontenjan dahilinde tüm başvurular değerlendirilmektedir. Hedef kitleye ulaşabilmek için sosyal medya kanalları, üniversiteler ve burs veren dernekler ile iletişime geçilmektedir. Ayrıca Angikad bursiyerleri de bu kamptan faydalanabilmektedir.

 

Organizasyon Kurulu:

 

Dernek üyeleri arasından gönüllülük esasına göre bu konuda çalışmak isteyenlerden oluşturulmuş Girişimcilik Akademisi Komitesi hazırlık çalışmalarını yürütmektedir. Komite, konusunda deneyimli, girişimcilik ve eğitim konusunda çeşitli platformlarda söz sahibi olan ve bu konuda değerli çalışmalar yapan Dernek üyelerinden oluşmaktadır. Komite her hafta yaptığı düzenli toplantılarla kampa alınacak öğrenci ve kampta sunum yapacak konukların seçimini ve diğer detayları titizlikle şekillendirmektedir.

 

Kamp Detayları:

 

Süre ve Yer: 2024 yılında düzenlenecek 11. Girişimcilik Kampı 2 gün ve yüz yüze olarak Ankara Sanayi Odası’nda düzenlenmektedir.

Katılımcılar: Başvurular arasından titizlikle seçilen çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerinde okuyan ortalama 40 kadın öğrenci.

Kıyafet: 2 tam gün boyunca süren kamp sırasında giyilmek üzere öğrencilere kamp logolu tshirtler ve kamp çantaları dağıtılmaktadır.

İkramlar: Katılımcılara kahvaltı ve öğle yemeği verilmekte, ayrıca gün boyu çay, kahve ve ikramlar yapılmaktadır.

 

Sunum İçerikleri: Kampın ilk gününde farklı konularda sunumlar ile program içeriği oluşturulmaktadır. Alanında uzman, isim yapmış kişilerce girişimcilik, kişisel gelişim, sivil toplum gönüllüğü, sosyal haklar gibi konularda sunumlar yapılmakta ve en iyi tecrübe paylaşımları yapılmaktadır. Girişimci iş insanları kendi tecrübelerini ve başarı-başarısızlık hikayelerini paylaşmakta, genç kadınlarımızın en büyük eksikliklerinden olan vizyon, farkındalık rol model ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır. Girişimcilik konusunda eğitimler verilmekte, fikirden uygulamaya giden aşamalar anlatılmaktadır.

Kampın 2. Günü Fikir Kampı olarak planlanmıştır. İlk gün edinilen ve kampın başında verilen ek bilgilerle girişimcilik pratikleri gerçekleştirilecektir. Ekip çalışması ile girişim oluşturma similasyonları yapılacaktır.

 

Açılış-Kapanış Seramonileri: Sabah gerçekleşecek kayıt sonrası kursiyerler ve dernek üyeleri ana salonda bir araya gelmektedir. İstiklal Marşı, Saygı Duruşu, Akademi Komite Başkanı, Dernek Yönetim Kurulu Başkanının açılış konuşmalarını ve ana sponsora plaket takdimini takiben eğitimler başlamaktadır. Kapanış bölümünde sertifika dağıtımı yapılmakta ve kursiyerlerin değerlendirmeleri ve yorumları dinlenmektedir. Açılış, kapanış ve kamp süresince fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılmaktadır.

 

Sürdürülebilirlik:

Derneğin kuruluş amacına uygun iki temel sosyal sorumluluk projesinden biri olan Girişimcilik Kampı 10 yıldır yapılmaktadır. Planlanan 11. kamp ile toplamda yaklaşık 520 mezun vermiş olacaktır.

 

Kursiyer Yorumları: Katılımcılardan, kamp ve sunumlarla ilgili görüşlerini yazılı olarak paylaşmaları istenmektedir. Bu yorumlar her kampın ardından Komite üyeleri tarafından incelenerek çıkarımlar yapılmakta ve bir sonraki kamp için yol gösterici olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kamp boyunca bir duvar panosu hazırlanmakta ve kursiyerler burada görüşlerini paylaşabilmektedir. Öğrencilerle program sonrasında da ilişki devam ettirilmektedir. İhtiyaç duymaları halinde mentörlük desteği de verilmektedir.

Katılımcılar, dinledikleri sunumlardan büyük ilham aldıklarını, verilen mesajların akılda kalıcı olduğunu, farkındalıklarının arttığını ifade etmektedirler. Yıllar boyunca ve farklı ortamlarda, farklı kişilerle kazanılabilecek deneyimi kamp boyunca kısa sürede edinme imkanı bulduklarını belirtmeleri, kampın amacına ulaştığının en çarpıcı ifadesidir.

“Kadınların yaptığı işlerde başarının olduğunu, başkalarının lafıyla değil kendi kararlarınla hareket etmen gerektiği, istikrarlı ve azimli olduğun sürece kimsenin karşımızda duramayacağını ve kadınların erkeklerin arkasında değil yanında durması gerektiğini, hayatın bütün olumsuz koşullarına rağmen asla pes etmemek gerektiğini gördüm.”

“Kendimi daha önce hiç bu kadar değerli hissetmemiştim.”

 

“Gerçekten hala iyi insanların yaşadığını hatırladım.”

 

“Çok güzel insanlar tanıdım. Çok keyifli vakit geçirdim. .ANGİKAD Kadınlarına teşekkür ederim. Umarım bundan böyle güzel işlerin içinde olurum. ANGİKAD’ ı çok sevdim.”

 

“Çok güzel dostluklar edindim. Bir çok eksiğimi tamamladım. Emeğinize, yüreğinize sağlık. İyi ki varsınız, iyi ki bizi böyle güzel insanlarla buluşturdunuz.”

 

“ Kadının bu ülkedeki en güzel temsilcilerinin bulunduğu Derneği tanımaktan ve etkinliğine katılmaktan onur duydum.”

 

“ANGİKAD!!! Kadının karizmatik hali…”

 

“Bazen duyduğumuz bir kelime bile günümüze anlam katar. Burada bu 3 günde binlerce düşünce ışıkları yaktınız herbirimize. Emeklerinizin boşa gitmeyeceğinden emin olabilirsiniz.”

 

“Burada olmaktan büyük mutluluk duydum. Kadının gücünü, zekasını, yeteneğini, yapabileceklerinin sınırsız olduğunu net bir şekilde anladım.”

 

Kampımızda buluşmak dileğiyle,

 

Angikad Girişimcilik Kampı Komitesi

 

Proje sitesini ziyaret etmek için tıklayın https://angikadgirisimcilikkampi.org/