Haberler | ANGİKAD Başkent Üniversitesi İş Birliği

ANGİKAD Başkent Üniversitesi İş Birliği

19/02/2019
ANGİKAD Başkent Üniversitesi İş Birliği

Girişimci İş Kadınları Derneği ANGİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Başkent Üniveristesi Rektör, Rektör yardımcıları ve öğretim görevlilerinden oluşan bir heyet, bir araya gelerek, üniversite STK işbirliği kapsamında ortak projeler yapmak adına hazırlanan protokole imza attılar.

Rektörlük binasında gerçekleşen imza töreninde Başkent Üniversitesi adına konuşan Rektör Prof.Dr. Ali Haberal, üniversite olarak kız öğrenci oranında %58, kadın çalışan oranında %66 ve kadın yönetici oranında %46 gibi ülke standartlarının çok üstünde bir rakama ulaştıklarını ve bunun bütün kurumlara örnek olmasını arzu ettiklerini bildirdi. Kadın girişimciliğini çok önemsediklerini ve bu anlamda yapılan her türlü çalışmaya katkı koyacaklarını da sözlerine ekledi.

İmza töreni sırasında konuşan ANGİKAD Başkanı Aysu Yavuz da, dernek olarak 10 yılı aşkın bir süredir kadın istihdamı ve girişimciliği üzerine çok çalıştıklarını ve daha yapılacak çok işin olduğunu söyleyerek, bu protokol ile önemli bir adım atıldığını ve çok daha güzel projelere birlikte imza atılacağı için büyük heyecan duyduklarını bildirdi. İmza töreni karşılıklı iyi dileklerle sona erdi.