Haberler | ANGİKAD Ekim Ayı Toplantısı

ANGİKAD Ekim Ayı Toplantısı

01/10/2018
ANGİKAD Ekim Ayı Toplantısı

ANGİKAD BAŞKANI AYSU YAVUZ:

“KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNİ ARTTIRMAK VE DAHA ÇOK KIZ ÖĞRENCİMİZE BURS SAĞLAMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

 “ALDIĞIMIZ SORUMLULUĞUN BİLİNCİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Ekim ayı toplantısını kalabalık bir katılım ile 1 Ekim 2018 tarihinde Whyndam Hotel’de gerçekleştirdi. Bayrağı devir aldıkları 15 Mayıs 2018 tarihinden bu yana üstlendikleri büyük sorumluluğun bilinciyle çalıştıklarına vurgu yapan Angikad Başkanı Aysu Yavuz, yapılan çalışmalar ve Angikad projeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Kadın girişimciliğini arttırmaya yönelik proje ve hedeflerin, aynı zamanda eğitim, fırsat eşitliği ve sosyo ekonomik birçok alanda yapılacak somut çalışmalarla bir anlam ifade edeceğini belirten Yavuz, yaptıkları birçok projede ileriki nesillere iz bırakacak somut kazanımların parçası olmak adına çalıştıklarını dile getirdi. Projelerin hayata geçmesi için kurdukları komitelerde her biri konusunda uzman Angikad üyesi iş kadınlarının bir amaç uğruna gösterdikleri çaba ve destek için teşekkür eden Yavuz, yurtiçi ve yurt dışında hayata geçen ya da geçirilecek tüm projelerden elde edilen gelirin, daha çok kız öğrenciye burs vermek ve onların sadece maddi değil manevi olarak da destekleyerek hayatlarına dokunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya konuşması olarak katılan NTV Yorumcusu ve Milliyet Gazetesi Yazarı  Prof. Dr. Cem Kılıç, “İş Gücü Piyasası Bağlamında İstihdam Teşvikleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Küresel iş gücü piyasaları ve Türkiye’nin işgücü piyasası hakkındaki temel sorunlarına değinen Kılıç, daha sonra girişimci iş kadınlarına sigorta prim teşvikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

 “Yönetmenin 1001 Tonu” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon ise, Türkiye’deki kadın işsizlik oranlarının 5 yıl öncesine kadar dünya ile paralellik gösterdiğini, ama son 5 yılda bambaşka bir eğilimi ortaya koyduğunu kaydetti. Kadınların öncelikli sorununun çocuk yaşta eğitim hakkından yararlanmaması olduğuna dikkat çeken Orhon, kız çocuklarını okullaştırmada doğum hızına yetişilemediğini ifade etti.

Başarılı bir yönetmenin nasıl olduğuna dair ipuçları veren Orhon, yönetmede bakış açısı, algılama biçimi, yetişme tarzı, vizyon ve zihniyetin önemli kriterler olduğunu kaydetti. Orhon, “Yöneten ve yönetilen ilişkinizde, kalbe ve akla yakın yanlarınızı ortaya koyun. Çünkü yöneten olarak ‘ben’ değil ‘biz’ var artık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Cem Kılıç ve Prof. Dr. Nezih Orhon’a günün anısına plaket takdimi edildi. Toplantıya katılım gösteren, Konya İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Nurullahoğlu ve Azerbaycan’lı İş kadını Vefa Muradzade, çalışmalarından dolayı ANGİKAD Başkanı Aysu Yavuz’a plaket verdi. Kültür Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Pınar Nur Tente ile Türk-Rus Proje Geliştirme Derneği Başkanı Ivan Starodubtsev’in de katıldığı toplantıda, ANGİKAD’ın yeni katılan üyelerine rozetleri takıldı. Prof. Dr. Nezih Orhon Angikad Girişimci İş Kadınları Derneği’nin ilk danışman erkek üyesi oldu.