Haberler | Girişimci İş Kadınları ATA’nın Huzurunda

Girişimci İş Kadınları ATA’nın Huzurunda

5/12/2018
Girişimci İş Kadınları ATA’nın Huzurunda

ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu ve üyeleri, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84’üncü yıldönümünde, ATA’nın huzuruna çıktı.

Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden birisinin kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınması olduğunu kaydeden ANGİKAD Başkan Yardımcısı Hande Öztürk, bu önemli günü büyük bir gurur ve heyecanla yad ettiklerini söyledi. Türk kadınları olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle andıklarını belirten Öztürk, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleriyle birlikte Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Öztürk, daha sonra Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Öztürk, deftere şunları yazdı:

“Devrimlerin sayesinde Türk kadının seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, milletimiz adına demokratikleşme yolunda atılmış en önemli adımlardan biridir. Açtığınız bu yolda yürüyen biz kadınlar; siyasi, ekonomik ve kültürel hayatın içinde koşarak ilerliyoruz.

Girişimci iş kadınları olarak, kadına karşı her türlü ayrımcılığa mücadele etmek, kadın-erkek fırsat eşitliğini sağlamak, Cumhuriyet ve haklarımıza sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Atam, dediğiniz gibi Türk kadını “Omuzlar üzerinde göklere yükselmeye” değerdir. ANGİKAD Girişimci İş Kadınları üyeleri adına size şükranlarımızı sunuyor ve her zaman özlemle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.“