Haberler | TÜRKİYE’NİN TARİH YAZMIŞ ZAMANSIZ KADINLARI ANKARA’DA TEKRAR HAYAT BULDU

TÜRKİYE’NİN TARİH YAZMIŞ ZAMANSIZ KADINLARI ANKARA’DA TEKRAR HAYAT BULDU

19/10/2019
TÜRKİYE’NİN TARİH YAZMIŞ ZAMANSIZ KADINLARI ANKARA’DA TEKRAR HAYAT BULDU

ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneğinin paydaşı olduğu “Zamansız Kadınlar” etkinliği Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Büyük ilgi gören etkinlikte, araştırmacı yazar İlknur Göntürkün Kalıpçı başarılı bir sunum yaptı.

Geniş bir katılımcı kitlesinin izlediği etkinlik, Cumhuriyet değerlerine emeği, kanı, canıyla katkı sağlamış ve dünya çapında başarılara imza atmış Türk kadınlarını görsel şov ile de harmanlayarak tanıttı, hatırlattı.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, “Dünyada hiçbir milletin kadını, ‘ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim’ diyemez.” dedirten kadınların hayat öyküleri duygulu anlar yaşattı.

Programı izleyenler, 100 yıl önceden bugüne doğru kadın hakları için verilen büyük mücadeleleri, bu uğurda yol alırken ülke ve dünya çapında başarılar elde eden asker, sivil kadınları tanıma fırsatı buldu.

ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği ve TKKD Türk Kadınlar Konseyi Derneği Ankara Şubesinin iş birliği ile düzenlenen etkinliğin diğer paydaşları ANAÇEV Çağdaş Eğitim Vakfı ve Ankara Kulübü Derneği idi.