Haberler | “HAYALİMDEKİ EĞİTİM” BULUŞTAYI

“HAYALİMDEKİ EĞİTİM” BULUŞTAYI

18-19/11/2019
“HAYALİMDEKİ EĞİTİM” BULUŞTAYI

MUTLU ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERLE EĞİTİMDE FARK YARATAN YARINLARA …

Araştıran, tartışan, eleştiren, çözümcül, yaratıcı öğrenciler, öğretmenler ve bu süreci anlayan ve katkı sağlayan ebeveynler.

Ülkemiz yarınlarına, yarınlarımızın teminatı gençlerimize ve onların eğitimine katkı sağlamak hedefiyle hayata geçirilen “Hayalimdeki Eğitim Buluştayı” 18-19 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirildi.  

ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği’nin öncülüğünde ÖRAV Öğretmen Akademisi Vakfı ile birlikte gerçekleştirilen Buluştay, Çankaya Kaymakamlığı’nın katkılarıyla TOBB Ekonomi ve Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Öğrenci, öğretmen ve ebeveynler ile paydaşların ortak hayaller ve hedefler geliştirmelerini amaçlayan buluştay, 2 gün sürdü.

Alanında uzman isimlerin sunumlarıyla gerçekleştirilen buluştayda, konuşan, fark yaratan, geleceğin girişimcisi, mutlu öğrencilerle onları yetiştiren öğretmen ve ebeveynlerin geleceğe ve çağdaş Türkiye’ye daha fazla katkı sunabileceği bir eğitimin nasıl olabileceği üzerinde duruldu. 

Buluştayın ilk gününde, açılış konuşmalarını ANKİGAD Yönetim Kurulu Başkanı Aysu Yavuz, ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çürüksu, ÖRAV Eğitim Direktörü Arzu Atasoy ve Çankaya Kaymakamı Mete Buhara yaparken, Prof. Dr. Soner Yıldırım, Prof. Dr. İnayet Aydın, Dr. Özgür Bolat, Dr. Erman Demir gibi konusunda uzman isim ve akademisyenler önemli ve çarpıcı konularda sunumlar gerçekleştirdiler. Katılımın çok yüksek olduğu program, fark yaratan bir öğretmen; Bahar Topçu Çebi’nin hazırladığı sunum ile sona erdi. 

‘Hayalimdeki Eğitim Buluştayı’ nın ikinci gününde ise, her biri farklı okullarından gelen veliler, öğretmenler ve öğrenciler bir araya gelerek birbirlerini dinlediler, konuştular, tartıştılar ve girdikleri fikir kampı sonrası Manifestolarını açıkladılar. Düz Liseler,  Meslek  Liseleri, Anadolu Liseleri, Özel Liseler, Üstün zekalı öğrencilerin eğitim aldığı okullar, engelli öğrenci ve eğitmenler gibi her tür eğitim sisteminin temsilcilerinin kendisini ifade etme şansı yakaladığı buluştayda, öğrenci, öğretmen ve veliler yarım gün süresince ayrı sınıflarda girdikleri fikir kampı sonrasında hayallerindeki eğitimi tüm katılımcılarla paylaştılar.

Ayrıca buluştay kapsamında 150 lise öğretmeni ile 30’un üzerinde lise müdür ve müdür yardımcısına da ÖRAV’ın yarım gün süren ‘farkındalık yaratan öğretmen’ eğitimine katılma fırsatı sağlanarak, sertifikaları verildi.

 

Buluştay, tüm katılımcıların çok olumlu görüş ve temennileri ile sona ererken, ANGİKAD eğitim komitesi Başkanı Doç.Dr. Alev Karaduman, fikir kampının  sonuç raporunun Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılacağını bildirdi.

 

ANGİKAD VE ÖRAV tarafından gerçekleştirilen organizasyona TOBB ETÜ, Başkent Üniversitesi, SAEV Sıtkı Alp Eğitim Vakfı ve Oya Akın Koleji sponsor olarak destek verdi.