Haberler | 7. Angikad Girişimcilik Kampı

7. Angikad Girişimcilik Kampı

27-29/04/2018
7. Angikad Girişimcilik Kampı

Geleceğin girişimci kadınları, Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD) tarafından organize edilen Girişimcilik Kampı’nda buluştu. ANGİKAD’ın geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 7’incisini düzenlediği Girişimcilik Kampı’nda, kız öğrencilere farklı bir bakış açısı kazandırılmıştır.

ANGİKAD Başkanı Yeşim Belli, yeni neslin en büyük özelliğinin fark yaratmak olduğunu kaydederek, gençlere yeteneklerini keşfetme konusunda önerilerde bulundu.

Kadın girişimciliği arttırmak hedefiyle her yıl gençlere eğitimler veren ANGİKAD, Girişimcilik Kampı’nın 7’incisini düzenledi. Öğrencilere farklı bir bakış açısı kazandırma amacıyla gerçekleşen eğitim kampına bu yıl farklı üniversitelerden 44 kız öğrenci katıldı. Alanında uzman isimlerle buluşan kız öğrenciler, 3 gün boyunca girişimcilik eğitimi aldı.

Öğrenciler kamp boyunca Sosyal Medya Yönetim, STK ve Gönüllülük, Rol Model, İş Planı, Fikri Haklar, Zihin Detoksu, İş Hayatına Başlarken, Finansa Erişim Yolları gibi konuları işin uzmanından öğrendi. Eğitimlerin yanı sıra dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi’nin gösterisini de izleyen öğrencilere, kampın son günü sertifikaları takdim edildi.

ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Belli, iş yaşamında başarıya ulaşmak için gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip ettiğini belirterek, “Önemli olan yaptığınız işi geliştirmek, aynı yerde durmamaktır. “Y kuşağı” olarak tanımlanan 1980-1999 doğumluların en büyük özelliklerinden biri fark yaratmak. Lütfen kendinizi tanıyın ve yeteneklerinizi keşfedin. Kendinizi her zaman geliştirin” dedi. Belli, işverenle birlikte çalışanların da fark yaratmak ve iş yerlerine değer katmak için girişimcilik ruhunu beslemeleri gerektiğine dikkat çekti.