Haberler | GELECEĞİN İŞ KADINLARI ANGİKAD 10.GİRİŞİMCİLİK KAMPI’NDA BULUŞTU

GELECEĞİN İŞ KADINLARI ANGİKAD 10.GİRİŞİMCİLİK KAMPI’NDA BULUŞTU

22/06/2022
GELECEĞİN İŞ KADINLARI ANGİKAD 10.GİRİŞİMCİLİK KAMPI’NDA BULUŞTU

Girişimcilik başta olmak üzere kadının her platformda söz sahibi olması ve güçlenmesi için çalışan Girişimci İş Kadınları Derneği’nin (ANGİKAD) düzenlediği ANGİKAD Girişimcilik Kampı’nın 10’uncusu bu yıl 22-25 Haziran 2022 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşti

10 yılda 600’den fazla üniversite öğrencisini mezun eden ANGİKAD Girişimcilik Kampı'na bu yıl Türkiyenin farkı illerindeki üniversitelerden 50 genç kadın öğrenci katıldı. Geleceğin girişimci kadınlarını bir araya getiren projede, alanında uzman isimler, rol model girişimci kadınlar ve bilim insanları, 4 gün boyunca genç girişimcilere iş dünyasına başarıyla adım atmaları için yol gösterdi.

Kampın açılış konuşmasını yapan ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, “Kampımızın hedefi, girişimcilik vizyonunu siz genç kadın arkadaşlarımızın arasında yaygınlaşmasını sağlamaktır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin, gelişmiş ülkeler kategorisine çıkabilmeleri, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve istikrara kavuşabilmeleri açısından kadınların girişimcilik ekosistemine girmeleri çok önemlidir” dedi.

Öğrenciler kamp boyunca Sosyal Girişimcilik, Kadın Girişimciliği, Girişimciliğe Nasıl Başlamalı?, Girişimcilikte Networking, İş Modeli Hazırlama, Liderlikte Gücün Etkin Kullanımı, Başarıya Götüren İmaj, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Yapay Zeka ve Metaverse, Hukuk Okuryazarlığı, Finansal Kaynak Çeşitleri ve Erişim Yolları, Maliyet Kontrolü, Kariyer, Sanat, Sağlık, Beslenme gibi konuları alanında başarılı profesyonellerden ve iş kadınlarından eğitim aldı. Ayrıca etkinlik kapsamında Zelihe Eser ve Buse Dölarslan moderatörlüğünde gerçekleştirilen Fikir Kampı’nda dereceye giren katılımcılara ödül verildi.